Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/btcspot/public_html/includes/menu.inc).

Bankenfraude met de prijs fixatie van goud en zilver

Het grote probleem van systemen die buiten de controle van de bankensector komen is dat er niet in het geheim gemanipuleerd kan worden.

In het filmpje van dit artikel wordt aannemelijk gemaakt dat de prijs van zilver en goud gemanipuleerd wordt. Erger nog, de prijs is nagenoeg vast en wordt bepaald door slechts een aantal partijen. Dit maakt verder ook aannemelijk dat de uitwijk naar goud als veilige haven niet bepaald wordt door de werkelijke vraag en aanbod maar door prijsafspraken. De bitcoin die van nature niet (of moeilijk) manipuleerbaar is volgt de echte principes van een vrije markt (vraag en aanbod) vandaar dat de koers met honderden procenten kan stijgen. Zelfs tijdens de financiële crisis is goud niet de pan uit gevlogen. Is dat niet een beetje vreemd? Als je naar een bank gaat en jouw euro's of dollars omzet in goud, dan doet dit in principe niets want de bank heeft nog steeds volledige controle over het financiële stelsel. Het wordt pas echt spannend als het goud daadwerkelijk wordt opgevraagd bij de banken. Maar hier heeft de overheid (mede met de banken) iets op gevonden. Als je als kleine man goud of zilver opvraagt bij de bank, dan mag je gewoon de volle mep BTW betalen. Dit is dus een ontmoedigingspremie.