Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/btcspot/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/btcspot/public_html/includes/common.inc).

Bitcoin als belegging

Veel mensen worden door de media verder opgezweept met bitcoin. Ook zien ze de waarde explosief stijgen.

Ben ik nog op tijd om bitcoins te kopen als belegging? 

In dit artikel maken we onderscheid tussen beleggers en speculanten.

Bitcom als beleggin is een bomHet is niet de bedoeling dat bitcoins worden gekocht als belegging. Besef heel goed dat u dan belegt in cryptogeld. Dit geld is bedoeld om transacties mee te doen. Als iedereen de bitcoins gaan vasthouden als iets zeldzaams, dan wordt de handel minder waardoor de acceptatie afneemt. Het krijgt uiteindelijk de status van een zeldzame postzegel die niemand kan bekijken omdat deze in een kluis is opgeborgen. Het gehele systeem gaat langzaam dood. Uw zeldzame postzegel (of enkele snippers hiervan) kunt u bijna niet meer verhandelen. Een van de belangrijkste functies van geld is: je kunt het altijd en overal omwisselen. Een mooi woord hiervoor is liquide. Zit u even in geldnood en wilt u uw bitcoins verkopen, dan bent u overgeleverd aan de leeuwen. U krijgt mogelijk slechts een fractie van hetgeen u er voor heeft betaald.

Banken kunnen het gehele systeem ook saboteren door mondiaal de bitcoins op te kopen en deze vast te houden. Zij zetten deze bitcoins gewoon op de balans (het maakt voor een bank niet uit of ze uw euro's, dollars, yens of uw duur gekochte bitcoins op de balans zetten). Het systeem zal hierdoor uitsterven. 

Bitcoin is een experimenteel systeem met een vast algoritme. Echte geldsystemen (de ons tot nu bekende geldsystemen) worden bepaald door een complexe mix van vertrouwen, sentiment, bescherming, invloeden van banken en overheden, marktomstandigheden, economie, politieke stabiliteit, sparen, beleggen en een hele rits aan financiële afgeleiden. Er zijn heel veel mensen die aan de knopjes van bijvoorbeeld een euro kunnen draaien.

Wilt u beleggen, denk dan nog eens erg goed na over bitcoin. Er zijn veel andere zaken waarin u kunt beleggen.

Wilt u speculeren, dan kunt u natuurlijk een gokje wagen met bitcoin. Let dan heel goed op waar u de bitcoins koopt en zorg voor een goede beveiliging van uw "wallet". De ervaring leert dat criminele organisaties veel meer af weten van moderne beveiligingstechnieken (en de gaten) dan de beste beveiligingsbedrijven. 

Voordat u gaat beleggen of speculeren kunt u onze workshop volgen om de belangrijkste aspecten omtrent de beveiliging van bitcoin eigen te maken.

 

 

Tags: