Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/btcspot/public_html/includes/menu.inc).

Bitcoin en de belastingdienst

Bitcoin gaat zeker niet voorbij aan de belastingdienst (jawel de fiscus). Zij volgen bitcoin en andere cryptogeld systemen op de voet. Bent u een bedrijf dan dient u gelden die ontvangen zijn voor een product of dienst gewoon aan te geven. U dient hier belasting (BTW) over te betalen. Via uw boekhouding komt het saldo van bitcoin gewoon op de balans.

Ook belangrijk (en goed) om te weten is dat alle transacties op een bitcoinadres (van en naar) altijd opvraagbaar zijn via het bitcoin netwerk. De registratie van deze transacties zijn absolutt niet te manipuleren. Heeft de fiscus uw bitcoin adres, dan is elke transactie publiek opvraagbaar. Wij gaan dit binnenkort laten zien hoe dit in zijn werk gaat. 

Het argument dat betalingen anoniem gedaan kunnen worden is juist maar zodra een link wordt gemaakt tussen een bitcoin adres en een persoon / organisatie, dan ben je volledig zichtbaar voor iedereen, ook voor de belastingdienst, vrienden, vijanden en "conculenten".