Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/btcspot/public_html/includes/menu.inc).

Inflatie en deflatie voor bitcoin

In bestaande geldsystemen is er altijd inflatie omdat er meer geld wordt "bijgedrukt" dan dat er verloren gaat. Geld in omloop gaat verloren omdat mensen dit verliezen of echt verloren gaat zoals bij een brand. De centrale overheden / banken kunnen meer geld in omloop brengen waardoor er inflatie ontstaat. Bij bitcoin is dit niet van toepassing omdat niemand controle heeft op het de toename van het aantal bitcoins. Het aantal bitcoins is gemaximaliseerd op 21 miljoen stuks en dat wordt bereikt in het jaar 2040. Nieuwe bitcoins kunnen alleen worden verkregen door mining (delving) en als beloning voor het helpen bij het verwerken van bitcoin transacties.

Van nature zal de bitcoin onderhaving zijn aan deflatie (het wordt meer waard). Dit is alleen van toepassing als het bitcoin systeem in gebruik blijft en het sentiment normale proporties aanneemt.