Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/btcspot/public_html/includes/menu.inc).

Bitcoins kopen

Om met bitcoins te kunnen betalen, moet je ze eerst hebben. De grote vraag is:

Waar kan ik bitcoins kopen?

Alvorens het antwoord te geven, dient u te beseffen dat er veel handelaren en bedrijven zijn (en nog steeds in aantal toenemen) die willen profiteren van de handel in bitcoins. Dit is immers handel waarbij nagenoeg geen logistieke zaken moeten worden geregeld (zoals het versturen van pakketjes, voorraad, enz), geen controle aanwezig is van de overheid en er is veel vraag naar bitcoins. Het is dus de perfecte markt om te starten met deze handel.

Bitcoins kopen

Tips om veilig bitcoins te kopen bij een handelaar:

  1. Koop dicht bij huis (bij een Nederlandse partij)
  2. Hebben zij een website met een beveiligingscertificaat?
  3. Hebben zij een echt kantooradres?
  4. Hoe lang zijn zij al bezig?
  5. Wie zijn de personen in de firma en achter de firma?
  6. Wat is hun trackrecord?
  7. De handelaar koopt bitcoins direct op de markten voor bitcoins.
  8. Heeft zelf weinig voorraad (is een groot koersrisico).
  9. Gaat via een iDeal betaling aan de leverancier.
  10. Koop op een moment dat de koers een beetje rustig is.

Opmerking:

De handelaren bieden misschien een lage provisie (lager dan 0,5%) maar de koersfluctuaties kunnen zo groot zijn dat die provisie ook niets meer uitmaakt. Bij een koersfluctuatie van 30% binnen 20 minuten is het verdienmodel van slechte handelaren erg groot want zijn kunnen heel eenvoudig enkele procenten er bovenop doen zonder dat u dat (als leek) goed kunt controleren. Lees dan ook eerst goed de voorwaarden waarmee u instemt alvorens u over gaat tot aankoop. Koop op een moment dat de koers rustig is. Noteer goed het moment (tijdstip) van de transactie en vergelijk dit met de koers die u uiteindelijk is gegeven. Dit kan u een indicatie geven voor toekomstige aankopen via deze partij.